Pizzabagaren Philippe gör sin Zlatan-pizza och butikschefen Felix gör sina Zlatan-skålar. Foto: Andreas Lundin/SR
1 av 2
Pizzabagaren Philippe gör sin Zlatan-pizza och butikschefen Felix gör sina Zlatan-skålar. Foto: Andreas Lundin/SR
Felix plockar fram nya skålar. Foto: Andreas Lundin/SR
2 av 2
Felix plockar fram nya skålar. Foto: Andreas Lundin/SR

Zlatan-Pizza och Zlatan-skålar - Pornichet laddar för landslaget

Pornichet laddar med Zlatanpizza och Zlatanskålar
3:59 min

Nu är det ett dygn kvar till svenska fotbollslandslaget anländer till EM-lägret i Pornichet. I byn, laddas det för fullt, bland annat med Pizza la Zlatan och skålar med namn på alla spelarna i svenska landslaget.

– Vi vill välkomna det svenska landslaget och framförallt den svenska stjärnan, Zlatan, säger pizzaägaren Philippe Kervelin till Radiosporten.

För att få till en passande pizza har han använt sig av det han kallar för svenska traditionella ingredienser; potatis, färsk grädde, brödbitar, hårdkokt ägg, hackad biff, hackat fläskkött och grädde med kanel i.

– Jag hoppas att han gillar det och att han kommer hit och äter, säger Philippe.

I Pornichet finns även en souvenirbutik där man kan köpa handgjorda skålar. På skålarna finns svenska landslagsspelarnas namn inskrivna. Där finns Emir, Albin, Ludwig, Kim m.m. Och framförallt Zlatan. Flera hyllplan innehåller skålar med namnet Zlatan på.

– Från början var det bara ett skämt. Vi tänkte att vi skriver namn på de svenska spelarna. Sen när vi började sälja dem i butiken sålde vi slut på en dag. Vi sålde 50 skålar, säger butikschefen Felix till Radiosporten.

Liksom pizzabagaren Philippe hoppas även Felix på ett besök av svenska fixstjärnan Zlatan.

– Vi har reserverat en skål åt honom som ingen annan får köpa. Han är välkommen när som helst när vi har öppet, säger Felix.
Mer om Fotbolls-EM 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".