JÖNKÖPING 20160104 Sveriges Niclas Ekberg i måndagens handbollslandskamp mellan Sverige och Tjeckien inför EM i Polen. Foto: Mikael Fritzon / TT
Niclas Ekberg. Foto: Mikael Fritzon / TT

Ekberg missar OS: ”Bittert”

Ekberg: ”Förstod ganska snabbt att det var illa”
1:16 min

Jonas Källman har tackat nej till OS i Rio. Kim Andersson kan missa spelen på grund av en skada. Nu kommer nästa smäll för handbollslandslaget. Niclas Ekberg har brutit ett ben i foten och missar OS i Rio.

– Det är klart att det är jättebittert. Man har varit med hela vägen och så faller man på en sån här grej efter en så lång säsong, säger Ekberg till Radiosporten.

Han slipper operation men är inte tillbaka förrän om fyra månader. Det var under gårdagens träning inför VM-kvalmatcherna mot Bosnien och Hercegovina som olyckan var framme och mellanfotsbenet i upphoppsfoten gick av.

– Det var en helt vanlig träningssituation. Jag springer in på linjen och så trampar jag nästan lite snett. Och så trampar nån på min fot och det knakar till lite, säger Ekberg.

När Sveriges tog OS-silver i London 2012 blev Ekberg hela turneringens skyttekung.

Sverige möter Bosnien-Hercegovina i VM-kval i Växjö den 12 juni och returen spelas i Sarajevo tre dagar senare. Ingen ersättare kommer kallas in för Ekberg.

Sedan tidigare är det klart att Jonas Källman missar OS. Han har tackat nej. Kim Andersson och Lukas Nilsson är skadade och missar VM-kvalmatcherna mot Bosnien-Hercegovina.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".