Samba-Dahlby dansade in OS

3:50 min

Den svenska OS-truppen har nu välkomnats till Os-byn i Rio de Janeiro. Under en välkomstceremoni under måndagskvällen bjöds det på sång, dans och välkomsttal. 

Den svenska lerduveskytten Håkan Dahlby gör i Rio sitt fjärde OS och han var imponerad av de brasilianska sambatonerna.

– Jag gillar dans och jag gillar musik och samba ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Håkan Dahlby till Radiosporten.

Håkan Dahlby anlände till Rio sent i söndags kväll och idrottare från hela världen ansluter nu till Os-byn för att bo och leva tillsammans de kommande veckorna.

– Alla idrottare bor i samma hus och det är väldigt trevligt för man får träffa människor som man normalt sett inte träffar, säger Håkan Dahlby och fortsätter:

– Kommer man in på OS-byn och sätter sig i restaurangen så kallar de det för "freakshow", och varför gör de det? Jo det är för att alla är skapta efter sin idrott. Vi ser gymnasterna som är 1.40 till basketspelare som är 2.10. Skyttar som är halvfeta kanske, säger Dahlby och skrattar. 

Mycket av rapporteringen inför spelen i Rio har handlat om att mycket ännu inte varit färdigställt. Australiens Os-trupp riktade stark kritik mot OS-byn när de anlände för en vecka sen då det var problem med både vatten och el. Men svenska lerduveskytten Håkan Dahlby är nöjd med sitt Os-boende i Rio.

 – Jag fick ett jättefint rum. Duschen funkar, toaletten funkar, sängen är hård och bra, jag har ingenting att klaga på.

– Området runtom huset är fantastiskt. Vi har poolområde, det är bra gym, löprundor, det finns allt för alla.

Dåligt omen? Svenska flaggan skulle hissas - halades (Twitter)