Dahlbys mardrömsnatt inför OS-starten

Det blev ingen drömuppladdning för skytten Håkan Dahlby inför dagens kval och final i dubbeltrap. Silvermedaljören från OS i London 2012 fick ett njurstensanfall i natt. Men trots det ska han vara med och tävla i dag.

Håkan Dahlby vaknade klockan 00.30 (05.30 svensk tid) med smärta i vänster ländryggshalva.

– Han har haft besvär av värk bak i ryggen så vi fick ta kontakt med läkare och han misstänker att han har fått ett litet njurstensanfall i natt, säger svenska förbundskaptenen Christer Svensson.

Hur ont har han haft?

–Han har haft ont, men han fick medicin som verkar ha bitit ganska bra, han har iallafall lyckats somna om lite grann på morgonen och då hade han inte så ont som i natt, säger Christer Svensson.

Dahlby gör visserligen sitt fjärde OS men vill inte missa dagens tävling.

– Det ska mycket till om man inte ska starta i ett OS, då kan man nog knappt gå innan man slänger in handduken, säger Christer Svensson.

Kvalet börjar 14.00 svensk tid och finalen är 20.00 i kväll. Radiosportens sändning från OS i Rio börjar 14.03, lyssna i P4, på webben eller i appen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista