Fredricson tog OS-silver

1:59 min

Hoppryttaren Peder Fredricson tog OS-silver på hästen All In efter omhoppning.

Hästen är något av det spänstigaste som finns och vacker som ett trumpetsolo

Peder Fredricson och All In – eller Allan som han kallas i svensklägret – gick ut som 33:e ekipage i den första finalomgången. De såg lika säkra ut som tidigare under veckan och verkade inte ha några svårigheter med att säkra nollan.

Det samma gällde i den andra finalrundan. All In visade upp fantastiska nerver, red igenom banan felfri och klarade den dessutom på rätt sida tidsmarginalen.

Därmed blev Fredricson och All In klara för omhoppning tillsammans med fem andra ekipage.

Där fortsatte ekipaget sin felfria kväll. Men tiden räckte dock inte mot britten Nick Skelton och därmed blev det ett silver. Kanadensaren Eric Lamaze på Fine Lady 5 tog bronset. 

– Jag är inte helt nöjd. Jag satsade på guld såklart. Men jag är väldigt glad, det har känts bra hela veckan, summerar Fredricson.

Fredricson har försakat en hel del under resans gång och har bland annat fått mental rådgivning gått ned sju kilo av den stenhårda träningen.

– Det har varit en väldigt lång resa och jag har jobbat stenhårt. Men jag är inte själv, det är så många i ett team för att kunna få en sådan här medalj, säger Fredricson.

Tryck på ljudlänken nedan för en längre intervju med Fredricson


Fakta om silver-Peder:

Född: 30 januari 1972.

Familj: Hustrun Lisen Bratt Fredricson och parets tre söner Carsten, Hjalmar och Bill.

Bor: Grevlundagården, Österlen.

Yrke: Hoppryttare och grafisk formgivare.

Häst: All In, tolvårig valack som ägs av Stuteri Arch.

Aktuell: Vann OS-silver på fredagen. 

Källa: TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista