Asllani om hemkomsten: ”Det är magiskt”

2:34 min

Svenska fotbollshjältarna har landat på Arlanda. 
Och det var trötta men nöjda spelare som gjorde entré efter den fantastiska insatsen där det blev OS-silver i Rio.
– Det är svårt att sätta ord på det här, säger Kosovare Asllani.

Sverige föll knappt i OS-finalen mot Tyskland.
På vägen dit slog laget ut USA i kvartsfinalen, på straffar, och sedan fick Brasilien gå samma öde till mötes.

Nu är hjältarna tillbaka.
Radiosportens Jens Prytz var en av dem som mötte upp spelarna vid Arlanda flygplats, före hyllningarna vid Kungsträdgården.

– Det är magiskt att komma hem till det här. Det var flera som blev tårögda, det är skitkul att vara tillbaka i Sverige. Vi fick en väldigt cool
eskort av flygvapnet med tre stridsflyg. Då kändes det stort. Sen att få komma hit och möta alla här – det är riktigt kul, säger Kosovare Asllani. 

”En dröm i uppfyllelse”

Förbundskapten Pia Sundhage:
– Det är svårt att sätta ord på det. Jag ryser. Det är så härligt när man får se så många leenden och glädje och uppmuntran. Det kan inte bli bättre.

Olivia Schough som spelade fram Stina Blackstenius till Sveriges reducering mot Tyskland har nått en milstolpe i sin karriär.

– Vi har flugit i ett dygn känns det som. Vi är rätt trötta, men att komma hit blir man väldigt pigg av. Fantastiskt att mötas av sådan glädje i Sverige. Det är en dröm som går i uppfyllelse att hyllas i Kungsträdgården. Jag har alltid avundats de som hyllats där. Nu är det vår tur – det ska bli fantastiskt, sa Olivia Schough.