Ryssland stoppas från paralympics

Ryssland fick delta i OS.
Men i paralympics får de inte tävla.
Deras överklagan avslogs i dag.
”Dopning har absolut ingen plats i den paralympiska idrotten”, skriver den internationella paralympiska kommittén i ett uttalande.

Den 7 augusti beslutade internationella paralymiska kommittén, IPC, att stoppa Ryssland från deltagande i Paralympics, som inleds om två veckor.

Det ryska paralympiska förbundet överklagade naturligtvis den domen, men den överklagan avslogs i dag av idrottens skiljedomstol Cas.

"Cas kom fram till att IPC inte överträdde några regler när de kom fram till Rysslands avstängning. Avstängningen fattades i enlighet med IPC:s regler och var inte orimlig sett till omständigheterna", skriver Cas i ett pressmeddelande.

Anledningen till avstängningen är den omfattande dopningen i Ryssland, som bland annat har gått emot IPC:s regler.

IPC är nöjt med Cas beslut.

"Dagens beslut styrker vår starka tro om att dopning har absolut ingen plats i den paralympiska idrotten, och stärker våra möjligheter att säkra rättvisa tävlingar", skriver de i ett uttalande, men lägger till:

"Även om vi är nöjda med beslutet är detta ingen dag för firanden, och vi har enorm sympati för de ryska idrottare som nu missar 2016 års paralympiska spel i Rio".

"Det är en sorglig dag för den paralympiska rörelsen, men vi hoppas även att det är en nystart".