Experten: ”Väldigt positiv till Wendt”

3:08 min

Janne Andersson har presenterat sin första landslagstrupp. Radiosportens expert Richard Henriksson uppskattar beslutet att ta ut Oscar Wendt.  
– Klart man ska ge honom en chans, säger Henriksson.  

När Janne Andersson tog ut truppen som ska representera herrlandslaget i VM-kvalmatchen mot Nederländerna den 6 september var det flera förändringar jämfört med tidigare. 

– Listan nu är klart oerfaret. Det är naturligt men ett faktum som kommer leva med hela kvalhösten, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

 – Det är en väldigt oerfaren trupp. Många av de som lämnat; Källström, Isaksson och Zlatan Ibrahimovic var givna i startelvan och hade väldigt mycket rutin.

– Och det är såna som för bara ett år sen som också var givna i landslaget, som av olika anledningar inte finns med i truppen. Jag tänker på Toivonen som fortfarande är petad, Pontus Wernbloom har slutat och Sebastian Larsson är skadad. Även de har väldigt mycket erfarenhet och många landskamper. 

”Bra med Wendt”

Oscar Wendt med sina 25 A-landskamper är däremot tillbaka - han har flera gånger ratats av före detta förbundskaptenen Erik Hamrén. 

– Jag ser det som väldigt positivt. Det är självklart att försöka spela in en av de bästa ytterbackarna i Bundesliga som även kan spela yttermittfältare. Klart att att man som ny förbundskapten ska ge honom en chans, säger Richard Henriksson.

Här är hela truppen