Bandyförbundet om avhoppen: ”En överraskning”

4:29 min

Det råder oro inom svensk dambandy. Inom loppet av en vecka har två klubbar – stormakten AIK och nykomlingen Skirö – dragit sig ur på grund av spelarbrist.

– Ett stort moln över vår dam- och flickbandy, säger bandyförbundets Lars Wennerholm till Radiosporten.

Så sent som förra veckan kom beskedet att AIK – med 15 SM-guld i meritförteckningen – drar sig ur elitserien i bandy på grund av spelarbrist.

I går onsdag kom samma besked, och av samma anledning, från småländska nykomlingen Skirö.

Båda lagen kommer emellertid se över möjligheten att spela vidare på annan nivå. Enligt Wennerholm, som ingår i bandyförbundets tävlingsenhet, är detta inget väntat utfall.

– För mig kom det som en överraskning. Vi hade ett möte för föreningarna i maj där vi la serieverksamheten och gick igenom vinterns program, och då var det ingen som kom med en sån här antydan. Det här är nog något som dykt upp under sensommaren.

”Måste hitta ett sätt”

I dagsläget är inget bestämt exakt vad som ska göras. Möten kommer att äga rum de närmaste dagarna där frågan kommer att lyftas. Enligt Wennerholm löper den kommande elitseriesäsongen ingen risk för att ställas in – men ett digert arbete är att vänta framöver.

– Däremot får vi ju ändra lite i upplägget vad gäller damelitserien, om vi beslutar att spela på sex lag så måste vi hitta ett sätt att spela det på. Och om AIK och Skirö vill komma till spel i underliggande serierna måste vi också se över det, säger Wennerholm.