Sista hindret för Blåvitt: ”Vi kommer nog spela mycket försvar”

1:53 min

I kväll spelar IFK Göteborg om en plats i Europa League. I Baku, Azerbajdzjan, har de 1-0 att gå på mot Karabach.

– Vi kommer säkert att få försvara oss lågt, säger tränaren Jörgen Lennartsson till Radiosporten.

IFK Göteborg jagar spel i Europa League. Och efter 1-0 i hemmamötet mot Karabach väntar nu minst 90 minuter i Azerbajdzjans huvudstad Baku innan man vet om man kvalat in till huvudturneringen.

”Spännande om vi lyckas göra målet”

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson hoppas få se sitt lag få in ett – vad som kan visa sig vara – avgörande mål i kväll.

– Vi har ett okej läge. Det är en skicklig motståndare som är svårspelad här på bortaplan. Men vi har 1-0 och gör vi ett mål så måste de göra tre. Det känns väldigt spännande om vi lyckas göra målet, då sätter vi stor press på dem, säger Blåvitts tränare via en väldigt knackig linje från Baku, till Radiosporten.

Men Lennartsson vet att hemmalaget kommer att trycka på hårt för att vända 1-0-underläget från Göteborg.

– Vi kommer nog att få spela ganska mycket försvarsspel. De är väldigt skickliga och kommer säkert få oss att försvara oss lågt, säger han.

”Planen dålig – gräser släpper”

Till matchstart kommer det att vara runt 26 grader i skuggan i Baku – där Karabach har hemmaspelat sedan 1993 – eftersom man inte kan spela i republiken Nagorno-Karabach på grund av det politiska läget. 

– Värmen är hanterbar, så inga bekymmer. Planen är däremot dålig, gräset släpper, så det gäller att anpassa spelet efter det. Den är inte i allra bästa skick för att spela kortpassningsspel. Vi får se hur matchen utvecklar sig. Vi får hitta en bra balans och inte hamna för långt ner i försvarsspelet, säger Jörgen Lennartsson.

Lennartsson har en näst intill full trupp att välja mellan. 

– Vi har 20 man med oss hit, alla är okej. Det är bara Gustav Engvall och Patrik Karlsson Lagemyr som är hemma på grund av skador.