Susanna Kallur
Susanna Kallur Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kallur väljer bort häcken i SM – springer 100 m slätt

Kallur: "Känns som en kul utmaning"
4:14 min

Susanna Kallur är tillbaka efter besvikelsen i Rio. Nu är siktet inställt på SM i Sollentuna i helgen, men där väljer hon inte att springa 100 m häck. I stället väljer hon 100 m slätt.

– Jag ser det som en kul utmaning, säger Kallur till Radiosporten.

Efter åtta år av skador, comebackförsök, nya skador, comebackförsök igen, och nya motgångar så lyckades Susanna Kallur till slut ta sig till OS i Rio de Janeiro. Men väl där försvann 35-åringen direkt i försöken trots en bra start över de första häckarna.

Nu ser hon fram emot SM, Finnkampen och en Diamon League-tävling i Bryssel innan säsongen är över.

– Det är kul, jag trivs nu när det inte längre är någon jakt på att kvala till OS eller EM. Jag har alltid älskat den avslutande delen av säsongen efter mästerskapen. Men kan tävla med en hel annan avslappning, säger Kallur som kommer bestämma sig om det blir någon till säsong efter höstens semester.

OS i Rio var det stora målet med comebacken, men trots att OS är över har hon inte svårt att hitta motivation till en fortsättning.

– Jag fortsätter för att jag tycker det är kul. Jag älskar att tävla och jag har inte kunnat gjort det på hur länge som helst. Så det är klart jag ska fortsätta nu när jag kan, säger Kallur.

Det är två år sedan hon sprang 100 meter slätt senast, då blev hon fyra på SM i Umeå och sprang på 11,73 i försöken. Förhoppningen är att springa snabbare nu.

– Jag har chans på att ta medalj.

Om Susanna Kallur skulle välja att fortsätta så finns ju VM i London nästa sommar. Kanske kan det bli ett första mål, hon fick ju inte vara med när OS avgjordes på samma arena 2012.

Mer om Friidrotts-EM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".