Finnkampen: Häftiga dubblar för Sagnia och Kallur

4:50 min

Khaddi Sagnia i både längdhopp och 100 m. Susanna Kallur i både 100 m och 100 m häck. Så ska Sverige vinna Finnkampen till helgen. Radiosporten direktsänder när den 76:e Finnkampen i friidrott till helgen avgörs i Tammerfors.

Intressanta dubbleringar av såväl Khaddi Sagnia, Susanna Kallur och Lovisa Lindh som Michel Tornéus och Daniel Ståhl hör till receptet som ska göra Sverige till slutsegrare.

– Det är lite ”wow” tycker jag på att Khaddi och Susanna går in och springer 100 m när de gjorde det så bra på SM. Och med Michel som ställer upp i tresteg – får han till en bra plankträff så ska det bli väldigt spännande att se hur långt det kan bli, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till Radiosporten.

Sagnia hoppar längd och springer 100 m, där hon gångna helgen vann SM-guld. Susanna Kallur som tog SM-silver på 100 m springer den distansen både med och utan häckar. Lovisa Lindh dubblerar med 800 och 1500 m.

På herrsidan får Michel Tornéus stort ansvar med både längd och tresteg. Likaså Daniel Ståhl med både kula och diskus. Johan Rogestedt gör en ”Lovisa” och springer 800 och 1500 m.

Sverige har fyra raka herrsegrar bakom sig. Ifjol i Stockholm vann svenskarna med hela 52 poäng. På damsidan vann ifjol Finland med 20 poängs marginal, efter att Sverige innan dess vunnit 13 segrar på 14 upplagor.

Finnkampen avgörs på lördag och söndag.