Williams hoppar av glädje.

Venus Williams vann Wimbledon

I den helamerikanska damsingelfinalen i Wimbledon vann Venus Williams över Lindsay Davenport. Williams förlorade det första setet med 6–4, men kunde sen vända och vinna med 7–6, 9–7.

Venus Williams som i semifinalen slog ut den regerande mästaren Maria Sjarapova kunde nu överta Wimbledons drottningkrona för tredje gången.

Det behövdes en match utöver det vanliga för att bärga segern. Efter förlusten i det första setet hade Williams även problem i det andra setet. Davenport bröt till 6–5 och skulle ”bara” serva hem matchen. Istället repade Williams mod och tog gamet blankt. I det följande tiebreaket vann Williams efter bra spel med 7–4.

Davenport hade problem med ryggen och fick inför det tredje och avgörande setet massage. Handpåläggningen verkade ha bra effekt, för vid ställningen 5–4 skaffade sig Davenport en matchboll. Williams räddade matchbollen och kom återigen tillbaka och kunde tillslut vinna setet med 9–7.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista