Jansson om Hamrén-kritiken: ”Står för det jag sa”

4:21 min

Pontus Jansson levererade tuff kritik mot Erik Hamréns taktik efter Sveriges misslyckade EM-slutspel.

– Jag står absolut för det jag sa, säger Jansson i dag.

Nu är det ny landslagsledning och Pontus Jansson är uttagen till Janne Anderssons trupp som finns på plats i Stockholm inför första VM-kvalmatchen mot Nederländerna på tisdag.

”Vi hade ingen taktik”, sa Pontus Jansson bland annat efter Sveriges EM-slutspel som ju som bekant slutade med uttåg redan efter gruppspelet efter noll vunna matcher. Mittbacken spelade ingenting under EM men hans kritik efteråt fick stor spridning.

Nu är Erik Hamrén inte längre förbundskapten men Pontus Jansson finns fortfarande med i blågult. Inför första VM-kvalmatchen på tisdag – mot Nederländerna – hyllar Leeds-backen den nya landslagsledningen i form av Janne Andersson och hans assisterande tränare Peter Wettergren.

– Det är en jäkla tydlig bild. Jag tror att alla som såg träningen i dag fick en tydlig bild av hur han vill spela sin fotboll, säger Jansson till Radiosporten.

– Jag har följt Norrköping noga så jag har en tydlig bild, fortsätter han.

”Klart det var en frustration”

När det gäller kritiken mot Hamrén erkänner Jansson att det fanns en frustration hos honom efter EM, men han står fortfarande för vad han sa.

– Det var inte för mig personligen för att jag inte fick spela. Men det är klart att det var en frustration. Jag älskar laget, landet och svensk fotboll. Med facit i hand gjorde vi det inte tillräckligt bra.

– Men jag står absolut för det jag sa.

De flesta bedömare tror att det blir Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf som mittbackar mot Nederländerna men Pontus Jansson hoppas att få spela fler landskamper under den nya landslagsledningen. Hittills har det blivit åtta i karriären.

– Det är två väldigt duktiga spelare (Granqvist och Nilsson Lindelöf). Men vi är fyra, jag och Filip (Helander) är också bra, säger Jansson till Radiosporten.

– Jag vet att Janne och Peter gillar mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista