Larsson i sin livs form inför Serena: ”Lugn och trygg”

3:41 min

Johanna Larsson spelar i kväll tidigast 19.00 svensk tid mot favoriten och världsettan Serena Williams i US Open.

– Jag sporras av storpubliken, även om de hejar emot mig, säger hon till Radiosporten.

Johanna Larsson spelar i kväll i den tredje omgången i Grand Slam-turneringen US Open. Och hon ställs mot hemmafavoriten och dominanten Serena Williams. Svenskan ser minst sagt fram emot matchen.

– Det är en del träningstider bakom stängda dörrar i gym och på banan som många inte ser. Det är nu det är upp till bevis, och det dessa matcher som jag spelar för, säger hon till Radiosporten.

Hur förbereder du dig?

– Det gäller att ta det lugnt, äta gott och villa. Scouta lite naturligtvis.

Johanna Larsson har två gånger ställts mot Serena Williams. Båda gångerna har det blivit förlust. Frågan är vad som är tricket för seger.

– Det är ”the million dollar question”. Men jag tror att det är jätteviktigt att vara den som slår först, men samtidigt inte komma in i hennes spel för mycket. Det kommer att vara viktigt med serve och returer. Att vara med i början av seten. Kan man komma fram till 3-3, 4-4 så finns alltid chanser att ta.

Sporras av storpublik

På plats på storslagna Arthur Ashe Stadium kommer publiken att heja på Johanna Larssons motståndare, de senaste årens världsdominant i tennisen, Serena Williams. Men det är inget som påverkar Larsson negativt.

– Jag tror inte att publiken kommer att vara så jättemycket på min sida. Men – samtidigt – jag tycker att det är kul att spela när det är en stor publik. Jag sporras av det, även om de hejar emot mig, säger 28-åringen.

Märker du av det?

– Ja, definitivt. Men även om de hejar emot mig så triggas jag av det. 

Johanna Larsson kommer att knipa sin bästa placering på världsrankningen efter US Open.

– Jag har legat på plats 46 som bäst vid tre tillfällen och efter den här tävlingen, oavsett hur det går mot Serena, så tror jag att rankningen kommer att bli bättre än det. Och det är jättepositivt för självförtroendet.

Ditt livs form alltså?

– Ja, man kan kanske säga så. Jag känner mig lugn och trygg där ute, då är det lätt att spela tennis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista