Jenny Rissveds
Jenny Rissveds. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rissveds tillbaka efter OS-guldet – blev fyra

Jenny Rissveds efter VC-avslutningen: ”Varit på cykeln två gånger på två veckor”
4:47 min

Drygt två veckor efter OS-guldet i mountainbike var Jenny Rissveds tillbaka i vardagen. Svenskan slutade fyra i världscupavslutningen i Andorra.

Fjärdeplatsen i tävlingen innebär att Jenny Rissveds även slutade fyra i den totala världscupen.

– Jag är jättenöjd med dagen och säsongen framför allt. Det har varit lite tufft att åka hit efter OS-guldet. Det är alltid svårt att hålla motivationen uppe när man har bockat av de stora mästerskapen, säger säger 22-åriga Rissveds till Radiosporten och fortsätter:

– Det är fortfarande ofattbart med OS-guldet. Det har varit en intensiv period efter Rio. Jag har varit på cykeln två gånger på två veckor. Det säger en del om hur intensivt det har varit. Så jag är glad över dagens fjärdeplats.

OS-sexan Jolanda Neff, Schweiz, vann dryga halvminuten före den norska veteranen, 44-åriga Gunn-Rita Dahle-Flesjå. Kanadensiskan Catharine Pendrel blev trea, och det räckte för att ta hem hela världscupen.

– Det var norskan som drog upp tempot redan på det första varvet och då drogs fältet isär. Jag bestämde mig för att hitta mitt eget tempo. Det var tufft mycket beroende på den höga höjden, säger Rissveds till TT.

Uppladdningen inför den avslutande världscuptävlingen var inte helt optimal för Rissveds.

– Nej, när jag kom hem från Rio blev jag förkyld och fick feber och har bara kunnat cykla två gånger sedan dess.

Nu väntar två månader med lite mindre intensiv träning och framför allt en sol- och badsemester med familjen i Grekland.

– Sedan ska jag sätta mig ned med min tränare Fredrik Eriksson och planera den kommande säsongen, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".