John Guidetti
John Guidetti. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Osäkert med Guidetti – ska bli pappa

Hela presskonferensen med Granqvist och Andersson
24 min

Det är fortfarande oklart om anfallaren John Guidetti kan spela fotbollslandslagets VM-kval mot Nederländerna i morgon. Guidettis sambo väntas föda parets första barn inom kort.

– John Guidetti är i väntans tider. Vi får se hur det utvecklar sig, säger förbundskapten Janne Andersson.

Guidetti kom därför senare till dagens träning.

– Han var på ett läkarbesök med sin sambo, det var planerat sedan innan, hans sambo är hög-höggravid, förklarar Andersson.

När Radiosporten frågar hur han ser på Nederländerna svarar Janne Andersson:

– Det är ett lag som har individuell skicklighet på flera fötter och som är trygga i sitt sätt att spela. De har ett possessionspel som det är viktigt att ha ett tålamod mot så att man inte blir för ivrig och börjar jaga dem, för då tror jag att de är så skickliga så då spelar de bort en. Så det gäller att vara noggrann och ha tålamod i försvarsspelet, säger Andersson som ändå hittat svagheter i deras lag.

– De är markeringsinriktade och där finns det saker som vi kanske kan utnyttja, säger Janne Andersson som såg Nederländerna mot Grekland i torsdags.

På dagens pressträff berättade även Andersson att han bestämt startelvan till sin första match som förbundskapten. Spelarna får reda på den i kväll.

– Offentliggörandet kommer när vi behöver göra det. Vi har en genomgång ikväll med spelarna. Vi har anpassat den så att vi ska kunna se U21 först, så den blir lite senare ikväll. Då får spelarna reda på vilka som ska starta. Om de inte har räknat ut det innan, de brukar vara bra på det, säger Janne Andersson.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".