Sofia Olofsson vann finalen i 54-kilosklassen. Foto: Budo- och kampsportsförbundet
1 av 2
Sofia Olofsson vann finalen i 54-kilosklassen. Foto: Budo- och kampsportsförbundet
Världsmästarna i thaiboxning, Bea Malecki (t.v.) och Sofia Olofsson gästade Sportextra-studion på tisdagskvällen.
2 av 2
Världsmästarna i thaiboxning, Bea Malecki (t.v.) och Sofia Olofsson gästade Sportextra-studion på tisdagskvällen. Foto: SR.

Olofsson tog titel i andra proffsmatchen

ARKIV: Bea Malecki och Sofia Olofsson gästar Sportextra maj 2016
28 min

I hemma-VM i Jönköping blev det VM-guld. Och Sofia Olofsson följde upp succén med att vinna i sin andra professionella thaiboxningsmatch i helgen.

Sofia Olofsson vann lördags sin andra proffsmatch i thaiboxning och blev Europamästare när hon slog tyskan Meryem Uslu i Varberg.

– Jag kände att jag hade kontrollen över henne hela tiden och kände mig starkare i clinchen. Jag fick in en armbåge i fjärde ronden som gjorde att hon fick ett stort jack i panna och läkaren bröt matchen. Jag är extremt lycklig och jag har drömt om detta bälte i många år, säger Olofsson till Mr Ringside.

Sofia Olofsson vann VM för amatörer på hemmaplan i Jönköping i maj i år och berättade ett par dagar senare i Sportextra-studion att hon ville fortsätta med thaiboxningen men att hon ville gå större matcher. Och nu har hon alltså tagit en proffstitel – och kan titulera sig WMC Pro European champion. 

I en tidigare version stod det att matchen var Sofia Olofssons första proffsmatch. Det här var den andra. Hon gick en tidigare för flera år sedan.

Relaterat

Mer om Kampsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".