Susanna Kallur under OS i Rio.
Susanna Kallur under OS i Rio. Foto: Jessica Gow/TT.

Näst sist - Kallur tvekar om fortsättning

Hon har inte tagit något beslut om sin friidrottsframtid än.
Men en sak vet Sanna Kallur.

– Jag vill inte vara med om jag ska springa på de här tiderna, sade hon efter att 13,02 inneburit näst sista plats i Bryssel.

Hon fortsätter att hålla alla intresserade på halster, 35-åriga Sanna Kallur. För något besked om sin framtid kunde hon inte ge heller på fredagskvällen efter att ha blivit sjua på 100 meter häck-loppet i Bryssel, som inte ingick i Diamond League.

– Jag gjorde en intervju senast i går där jag berättade att jag ska suga på det ett tag. Och jag har ännu inget svar, sade Kallur till TV12.

– Men det krävs otroligt mycket för att prestera på världsnivå och jag vill inte vara med om jag ska springa på de här tiderna. Jag vill känna att jag verkligen har den gnista som krävs.

Åtta långa år bestod av skador, misslyckade comebackförsök och nya skador. Men på något sätt lyckades hon ta sig tillbaka på riktigt och nådde till OS i Rio de Janeiro.

"Naivt"

Väl där tog det dock stopp direkt i försöken. Tiden 13,04 var 13 hundradelar över säsongsbästa - men en bra bit från personbästa 12,49 från 2007.

Om det ens är möjligt att hon ska kunna nå tillbaka i närheten av den nivån må vara en sak, men Kallur ser ändå stora förbättringsmöjligheter om hon väljer att fortsätta.

– Jag har gjort en säsong på en rehabgrund. Det är inte på långa vägar optimalt - det inte ens lätt med vettig träning bakom sig. Visst hade jag velat springa fortare, men det är också naivt att tro man ska kunna göra det efter att ha varit borta i åtta år, sade hon.

– Men jag har inga problem någonstans. Så på så sätt är det en skön säsongsavslutning, jag står här med alla möjligheter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".