Antonio Lindbäck.
Antonio Lindbäck. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter lönestrul: Ingen Lindbäck i kväll heller

Det verkar vara slutkört i Indianerna för speedwaystjärnan Antonio Lindbäck.

Antonio Lindbäck vägrade att köra Kumla-lagets slutspelsmatch mot Piraterna i går kväll, då han anser att han inte fått sin lön.

Och klubben räknar inte med honom i kväll heller.

Den allra sista matchen i slutspelsserien körs i kväll. Indianerna möter återigen Piraterna, men nu i Motala. Även nu utan Antonio Lindbäck.

– Ja, han har ju bestämt så. Det är det han har gjort. Han har sagt att han inte kör mer. Han har kört på ett tvåårskontrakt som vi varit överens om. Han kör inte de två sista matcherna för att han inte har fått pengarna i tid, och så kan man göra. Det är helt riktigt, han kan göra så, säger ordföranden Dan-Åke Moberg till Nerikes Allehanda.

Efter matchen i går kväll, som Indianerna vann, berättade klubbens ordförande Dan-Åke Moberg att man betalat ut 100 000 kronor till Lindbäck på måndagen, men att Lindbäck inte kunnat se att pengarna gått in på kontot och därför lämnade Kumla en timme före matchen.

I kväll ersätts Lindbäck av Robin Törnqvist. Indianerna får betala böter på 25 000 kronor per match för att man inte har rätt förarsnitt.

Moberg säger att Indianerna har problem med ekonomin för att man inte sålt tillräckligt mycket reklamplats samt att publiken svikit.

– Först och främst ska vi se till att alla förarna får sina löner och sen ska vi börja jobba med att få ett nytt lag, säger Moberg och aviserar sänkta förarlöner till nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".