Petter Menning.
Petter Menning. Foto: TT.

Menning välkomnar byte av förbundskapten

Menning: ”Har inte velat lyssna överhuvudtaget”
0:48 min

Kanotförbundet organiserar om i landslagsledningen. Ny förbundskapten, efter Martin Hunter, blir den förre förbundskaptenen i skidor - Per-Erik "Peken" Rönnestrand.

En som välkomnar detta är Sveriges främste kanotist Petter Menning som riktar skarp kritik mot tidigare förbundskaptenen Martin Hunter.

– Han har inte velat lyssna överhuvudtaget på oss aktiva vad vi tyckt eller velat göra. Så det är nog inte så svårt att få det att bli bättre, säger Menning till Radiosporten.

I den nya organisationen blir Per-Erik Rönnestrand förbundskapten och dessutom kommer två förbundstränare att anställas. En uppdelning som Petter Menning menar är nödvändig.

– Jag tror inte Martin Hunter har mått bra av att vara både förbundskapten och tränare. Jag tror det blir bättre nu när man delar på rollerna.

"Det känns spännande och stimulerande att komma tillbaka till elitidrotten igen. Jag kommer in utifrån och kan se verksamheten med nya och förhoppningsvis friska ögon. I den roll jag får nu tror jag det är en styrka, med tanke på att jag kommer att ha två tränare med mig som står för den kanotspecifika kompetensen", säger Rönnestrand i ett pressmeddelande.

Det är ännu inte klart vilka som blir förbundstränare.

Rönnestrand var förbundskapten för skidlandslaget i början av 2000-talet. Han har på 2010-talet varit länsidrottschef i Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".