Loui Eriksson och Henrik Sedin.
Loui Eriksson och Henrik Sedin. Foto: Thomas Johansson/TT

Sedins varning: Lag Nordamerika kan vinna World Cup

Henrik Sedin efter Tre Kronors seger
1:46 min

Tre Kronor och lagkaptenen Henrik Sedin har ena skridskon i en semifinal, men det krävs poäng mot sensationslaget lag Nordamerika (U23) som Sedin hyllar inför onsdagskvällens möte.

Tre Kronor är trots två segrar av två möjliga hittills i World cup inte klart för semifinal.En poäng mot det nordamerikanska U23-laget räcker dock. Men det är en uppgift som kan bli nog så svår om man ska tro Tre Kronors lagkapten Henrik Sedin.

– Jag har sett bägge deras matcher. Jag tycker de är imponerande. De som har kritiserat det här laget tidigare har fått se att de har här att göra. De kan vinna hela turneringen, så är det absolut. Det är inte juniorer vi talar om, utan de flesta är 22-23 år och är toppspelare i sina respektive NHL-lag.

Men Tre Kronor brukar vara bra på att ta ner farten hos motståndarna och fart är just vad lag Nordamerika har.

– Ja, det gjorde vi bra i dag (tisdag) och även mot ryssarna så det är väl det som talar för oss. Om vi kan hålla dem stången de första 10-15 minuterna och få dem att fundera lite grand, ta lite fler chanser kanske, då kan vi skapa målchanser.

Radiosporten direktsänder Sverige-Nordamerika i kväll i P4. Nedsläpp strax efter klockan 21.00.


Så går Tre Kronor vidare:

  • Seger eller förlust efter förlängning mot Nordamerika:

    Tre Kronor till semifinal och gruppseger.
  • Förlust mot Nordamerika efter ordinarie tid 60 minuter:

    Tre Kronor till semifinal om Ryssland inte vinner mot Finland efter ordinarie tid. Blir det rysk seger efter förlängning har Tre Kronor två segrar efter ordinarie tid och Ryssland bara en och då går Tre Kronor vidare. Så räknas tabellen.

Fakta: Martin Hedberg

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".