Alex Ryssholm och Özcan Melkemichel oense.
Alex Ryssholm och Özcan Melkemichel oense. Foto: SR och TT

Stort klubb-bråk i AFC efter matchflytten

AFC:s tränare: "Vi ger bort en sportslig fördel"
2:52 min

Superettanlaget Athletic FC jagar en plats i herrallsvenskan nästa säsong. Nu byter laget hemmaplan i en match i seriespurten. Ett beslut som har skapat en djup konflikt i klubben.

Årets överraskningslag i superettan Athletic FC som just nu ligger på allsvensk kvalplats och kämpar för en direktplats inför de avslutande sex omgångarna ska inför avgörandet byta hemmaarena i kommande match mot Degerfors.

Laget byter från Skytteholm i Solna till Tunavallen i Eskilstuna, dit klubben även vill flytta inför kommande säsong.

Och allt detta över huvudet på tränaren Özcan Melkemichel.

– Vi ger bort en sportslig fördel som vi har här på vår hemmaplan och jag förstår inte hur klubben tänker där, säger Özcan Melkemichel.

– Vi blev inte ens tillfrågade utan fick reda på det via tidningarna, lägger han till.

Ordförande i AFC, Alex Ryssholm, menar att sportsliga får stå åt sidan och för klubbens bästa och skickar även en pik till tränare Özkam Melkemichel att fokusera på det som är viktigt.

– Det är klubben som bestämmer i detta fall och det har stor betydelse för klubben att spela i Eskilstuna. Vi måste titta på helheten och just nu är det viktigt att vi spelar på Tunavallen, säger Alex Ryssholm.

– Sen borde man inte tänka och gnälla så mycket på sådana detaljer. 

Men det är väl en ganska stor detalj om man spelar 11,5 mil från sin nuvarande hemmaarena?
– Som jag sa, det är inte den bästa lösningen sportsligt men det är viktigt för klubben, säger Ryssholm.

Klubben har sedan tidigare deklarerat att man vill flytta verksamheten från Solna till Eskilstuna. Men det är ännu inte helt klart med en flytt.

– För vår del är det helt klart. Det är nu Eskilstuna City som måste fatta beslut på sitt årsmöte om ett par veckor där de förhoppningsvis godkänner samarbetet.

Radiosportens expert Richard Henriksson säger så här om beslutet:

– Det är ett väldigt beslut i sig, men hade det varit någorlunda förankrat i den sportsliga ledningen hade det varit en sak. Att det nu tas utan att han har något att säga till om... Jag förstår att han blir frustrerad, det är framför allt det som sticker ut.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".