Kristin Hammarström gör comeback igen.
Kristin Hammarström gör comeback igen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kristin Hammarström gör comeback i Göteborg

Målvakten Loes Geurts lämnar damallsvenska Göteborg för Paris Saint-Germain med omedelbar verkan.
Hon ersätts av den tidigare landslagskeepern Kristin Hammarström - som egentligen lade av 2013.

34-åriga Hammarström var förstamålvakt under EM 2013, men valde att avsluta karriären efter säsongen det året. Hon gjorde tillfälligt comeback för Göteborg under slutet av den förra damallsvenska säsongen.

Och nu är det dags för comeback nummer två.

"'Krisse' är en av de bästa målvakterna vi någonsin sett i Sverige. Hon hjälpte oss redan i fjol när Loes Geurts var skadad och Fanny Lund var ensam målvakt. Vi kan Kristins kvaliteter", säger sportchefen Lasse Svensson till Göteborg FC:s webbplats.

Tanken är att Hammarström ska vara andramålvakt bakom 23-åriga Jennifer Falk.

"Och 'Krisse' är lättränad och hon kommer att vara backup för Jennifer under hösten. Vi är helt nöjda med den lösningen.

Förhandlingarna kring den nederländska landslagsmålvakten Geurts har pågått mellan Göteborg och PSG under en längre tid. Nu har parterna kommit överens och Geurts har skrivit på ett tvåårskontrakt med Paris-klubben - som i sin tur tappat målvakten Erin Nayler till Lyon.

"Vi har följt Loes Geurts under en längre tid. Hon är en väldigt talangfull spelare som kommer till klubben med stora ambitioner", säger PSG:s sportchef Patrick Kluivert enligt sajten footdelles.com.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".