HALMSTAD 2015-05-31 Marcus Nilsson deppar under EM-kvalmatchen (playoff, andra matchen) i volleyboll mellan Sverige och Estland i Halmstad på söndagen. Estland vann med tre raka set, 26-28,22-25,9-25. Foto: Anders Andersson / TT.
Marcus Nilsson deppar. Foto: Anders Andersson/TT

Sverige chanslöst mot Finland

Sveriges volleybollherrar åkte på en tung förlust i EM-kvalet när Finland vann den viktiga matchen i tre raka set (25-22, 25-15, 25-22). Nu är Sveriges väg till EM i Portugal betydligt längre.
"Finland gör det jäkligt bra. Vi verkar tagna av stundens allvar och ser bleka ut inledningsvis. Vi gör ett försök i tredje och kommer igång betydligt bättre, men det räcker inte", säger förbundskapten Johan Isacsson i ett pressmeddelande.

Sverige måste nu vinna båda de kvarvarande matcherna (Danmark på lördag och Portugal på söndag) för att ha en chans att nå EM 2017. Dessutom måste man förlita sig till att andra resultat går Sveriges väg.

Senast Sverige tog sig hela vägen till ett mästerskap var 23 år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".