Foto: TT
Foto: Francisco Seco

Henriksson: ”Håller Atletico som knappa favoriter”

En repris på fjolårets CL-semifinal väntar i kvällens Champions League. Här svarar Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson på fem heta frågor inför matcherna som sänds i CL-arenan från kl 20.40.

1) Atletico Madrid mot Bayern München möts i grupp D, en repris på fjolårets semifinal. Då gick Atletico till final tack vare bortamål. Vilket av lagen har bäst förutsättningar att vinna den här gruppen?

– Det är två väldigt jämna lag och helt överlägsna de övriga så de inbördes mötena kommer att avgöra. Kanske håller jag då Atletico som knappa favoriter då Simeone är en av världens vassaste coacher under matchens gång.

2) Finns det några nya spelare i de här två lagen som man bör hålla ögonen på den här Champions League-säsongen?

– Anfallaren Kevin Gameiro värvade Atletico från Sevilla och även om han inte är ordinarie än så tror jag att det är en kraftfull spelartyp som på sikt kommer att passa perfekt i ett lag tränat av Simeone. Joshua Kimmich är inte ny i Bayern men är i år en nyckelspelare som tagit stora kliv i sin utveckling.

3) Barcelona och Manchester City vann enkelt i premiärmatchen. Är det lika bra att Celtic och Mönchengladbach ger upp chanserna att gå vidare från grupp C?

– Det finns ju alltid ett Europa League att hoppas på... Visst, Barca och City är numret för stort.

4) Helt jämnt i grupp A där alla lagen står på en poäng. Vilket lag tror du leder gruppen när kvällens matcher är spelade?

– Arsenal ska klara av Basel på hemmaplan och även om PSG är långt ifrån toppformen så är det klara favoriter mot Ludogorets.

5) I grupp B har Napoli kopplat greppet efter segern mot Dynamo Kiev. Nu väntar Benfica hemma. Är Napoli dina favoriter till att vinna gruppen?   

– Nej, Benfica är mina favoriter i den här gruppen. De har en mer rutin av Champions League och har dessutom fördelen att de är i en liga där de kan spara lite kraft inför viktiga matcher i Europa. 

Mer om Champions league

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".