Björklöven tog en viktig seger i hockeyallsvenskan.
Björklöven tog en viktig seger i hockeyallsvenskan. Foto: Bertil Ericson/TT

Åkerblom-effekt direkt för Björklöven

Markus Åkerblom: "Väldigt mycket känslor"
3:53 min

Redan efter fem omgångar sparkade Björklöven sin tränare.
Det gav omedelbar effekt.
Dagen efter tränarbytet tog laget första segern för säsongen – borta mot Vita Hästen.
– Fantastiskt skönt, säger han.

Det forna storlaget Björklöven har haft en katastrofal inledning på säsongen, med fem förluster på fem omgångar.

Det fick den nye sportchefen Joakim Fagervall (senast tränare i Luleå) att i går sparka tränaren Tommy Jonsson och ersatte honom med Markus Åkerblom, som tog steget upp från posten som assisterande tränare.

– Det har varit mycket känslor och väldigt mycket tankar de sista 24 timmarna kan man säga, där både känslor och tankar har spretat åt alla möjliga håll och tankar, säger han till Radiosporten. 

Bytet gav effekt direkt. I kväll tog laget säsongens första seger, borta mot Vita Hästen, som låg femma i serien.

Laget gjorde en bra match, där de framför allt i de två första perioderna gjorde en bra insats. Det var även i de två perioderna som de grundlade segern, och gjorde de båda mål som krävdes för segern.

Det blev dock rejält spännande i matchens slutskede, efter att Gustaf Franzén med blott 4.16 kvar att spela reducerade till 1–2.

Men någon kvittering lyckades inte Norrköpings-laget åstadkomma, utan matchen slutade 2–1 till 1987 års svenska mästare, som därmed kunde fira säsongens första seger.

– Att få komma ner hit och på något sätt ändå samla ihop sig själv och laget, och komma ut och få spela den typ av match som vi behöver just nu, det känns fantastiskt skönt, säger Markus Åkerblom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".