Michel Tornéus byter tränare och flyttar till USA.
Michel Tornéus. Foto: Alexander Lundholm/Sveriges Radio.

Radiosporten avslöjar: Michel Tornéus inleder ny satsning i USA

Michel Tornéus: "Kul med något nytt"
1:19 min

Längdhopparen Michel Tornéus bryter med sin tränare och flyttar deltid till USA. Det berättar han för Radiosporten idag.

– Det är en stor grej. Jag har hittat en ny grupp och en ny tränare att jobba med, säger Tornéus.

I somras hoppade Michel Tornéus svenskt rekord när han slog till med superhoppet 8.44. Han tog även EM-silver, men misslyckades på OS. Nu väljer Tornéus och tränaren Oscar Gidewall att gå skilda vägar.

– Jag och Oscar har jobbat tillsammans i 16 år så det känns som att vi tillsammans har kramat ut den sista droppen ur disktrasan, säger Tornéus till Radiosporten.

Nu kommer han att träna i Florida under stora delar av vinterhalvåret, med tränaren Loren Seagrave som bland andra coachat den olympiska mästaren Dwight Phillips. Philips som nu blir Michel Tornéus assisterande tränare. 

– En sak som vi alltid pratat om i mitt längdhopp är min snabbhet, så jag ville hitta en tränare som var mer sprintbetonad. Och att få honom som assisterande tränare gör ju också väldigt mycket, säger Michel Tornéus.

Michel Tornéus berättar också för Radiosporten att Carolina Klüft kommer att hjälpa honom när han är hemma i Stockholm.

– Carro kommer ställa upp en del, och även en del andra. Så jag kommer ha stöd här hemma, säger han.

Lyssna på en längre intervju med Michel Tornéus, där han ytterligare utvecklar varför tränarbytet görs, i ljudklippet under artikeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".