Sam Larsson får inte landslagsdebutera i veckan.
Sam Larsson får inte landslagsdebutera i veckan. Foto: Matthias Schrader

Sam Larsson lämnar landslaget – Claesson ersätter

Janne Andersson: "Sam kommer inte vara med"
0:59 min

Sam Larsson tvingas lämna herrlandslagets trupp inför VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien på grund av skada. Elfsborgs Viktor Claesson ersätter.

Förbundskapten Janne Andersson var besviken efter Sam Larssons skada.

– Sams egenskaper var det synd att vi blir utan, så kan jag sammanfatta det, säger han.

Den före detta IFK Göteborg-spelaren, nu i nederländska Heerenveen, har en överbelastningsskada i ljumskarna, men flög ändå till Stockholm för att testa. Testet föll dock inte väl ut.

– Han hade samma problem för två veckor sedan, och då släppte det på två dagar. Därför valde vi att ta hit honom. Men när vi nu testade på förmiddagen så visade det sig att det behövs längre tid denna gång, därför åker han hem igen. Sam kommer inte vara med på samlingen, han har sån pass känning, säger Andersson.

Sam Larsson har gjort succé i Nederländerna, och har förutom några fina mål blivit utsedd till veckans spelare.

Han hade fått göra A-landslagsdebut om det blivit speltid, vilket det säkerligen hade blivit om man lyssnar till Anderssons ord.

– Sam i form är ju en spelare som kan lösa upp knutar. Den typ av spelare som på egen hand kan avgöra matcher, även mot starkt motstånd som till exempel Holland, säger Andersson.

Elfsborgs Viktor Claesson ersätter Larsson i VM-kvaltruppen, meddelar Svenska fotbollförbundet på sin webbplats. Claesson ansluter till landslagssamlingen under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".