F19-landslaget vann EM-guld 2015 efter att ha finalbesegrat Spanien
F19-landslaget vann EM-guld 2015 efter att ha finalbesegrat Spanien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Mest synd om spelarna”

U20-förbundskapten Anneli Andersén: ”Väldigt olycklig situation”
4:13 min

U20-landslagets förbundskapten Anneli Andersén respekterar Rosengårds och Eskilstunas beslut att inte släppa de aktuella U20-spelarna till VM nästa månad.

– Men jag har otroligt stor sympati för spelarna som hamnar i kläm här, säger hon till Radiosporten.

Schemakrockar ställer till det för damernas U20-lag i fotboll inför VM i november. Champions League-spelet stoppar flera tunga U20-namn från att delta i mästerskapet.

U20-landslagets förbundskapten Anneli Andersén är besviken för spelarnas skull, men förstår att klubbarna, Rosengård och Eskilstuna, väljer att behålla sina spelare till CL-spelet.

– Det är en väldigt olycklig situation att det är som det är. Jag har fullständig respekt för klubbarnas beslut. Det är mina kollegor, och vi jobbar med samma målsättning – att Sverige ska lyckas individuellt som spelare, som föreningar och i slutändan i landslaget, säger U20-landslagets förbundskapten Anneli Andersén till Radiosporten och fortsätter:

– Men jag har otroligt stor sympati för spelarna som hamnar i kläm här. Det är mest synd om spelarna.

Rosengårds målvakt Zecira Musovic och Eskilstunas Nathalie Björn – som har haft kaptensbindeln i landslaget – är två tunga namn som inte släpps av sina respektive klubbar.

– Vi har jättemånga bra spelare i de här årskullarna så vi känner oss jättenöjda med det ändå. Det är tråkigt för de aktuella spelarna men vi har fullgoda ersättare. Det kommer att bli jättebra det här, säger förbundskapten Anneli Andersén.


Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".