20160417 Eskilstuna jublar efter mål mot Djurgården. Foto: Anders Wiklund/TT
Anders Wiklund/TT Foto: Anders Wiklund/TT

Dags för historisk match i Eskilstuna

Nathalie Björn: "Riktigt spännande"
0:53 min

I kväll skrivs historia i Eskilstuna.
För första gången spelas då en Champions League-match i fotboll i staden.
Detta mot skotska Glasgow.
– Det kommer vara väldigt stort, säger Nathalie Björn.

Fjolårets andraplats i allsvenskan gjorde att Eskilstuna kvalificerade sig till Champions League. Den turneringen går de in i ikväll, då de ställs mot skotska Glasgow – som vunnit den skotska ligan nio säsonger i följd.

– Det känns riktigt spännande faktiskt. Spela Champions League kommer vara väldigt stort. Det kommer bli en rolig match att spela. Hoppas det kommer mycket publik, säger försvararen Nathalie Björn till Radiosporten.

Tränaren Viktor Eriksson har en skade- och sjukdomsfri trupp att förfoga över, och känner sig väl förberedd inför den första 16-delsfinalen:

– Det känns som att vi har ganska bra koll på dem. Vi har varit där och sett dem och har sett dem på film. Så det känns som att vi kommer vara väl förberedda på vad vi ska möta, säger han, och fortsätter:

– Jag kan säga att det kommer bli två tuffa matcher för oss, och vi kommer behöva prestera en bra fotboll för att gå vinnande ur dubbelmötet.

Vad är det för lag ni ställs mot?
– Det är framför allt ett fysiskt lag. Lite klassiskt brittiskt, hårt jobbande lag som inte fuskar i någonting, som är väldigt aggressivt och närkampsinriktat.

– Plus att de har kvalitet i sitt anfallsspel på ett antal spelare. Det är ganska många skotska anfallsspelare i truppen. Så det är ett bra fotbollslag.


Mer om Champions League damer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".