Klubbrekord - fyra raka segrar i SHL.
Klubbrekord - fyra raka segrar i SHL. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Karlskronas milstolpe: fyra raka

Joachim Rhodin: ”Vi stänger i tredje”
1:42 min

Förra säsongens särklassiga jumbo Karlskrona har presterat en säsongsinledning som har överraskat de flesta.
4-1 hemma mot Rögle innebar fjärde raka segern och en placering som tvåa i den haltande SHL-tabellen.

Förra säsongen tog Rögle full poäng och släppte bara in ett enda mål under två matcher i Karlskrona. Tränaren Anders Eldebrink, med sju insläppta mål senast mot Malmö i färskt minne, sökte förstås efter stabilitet bakåt och hoppades på att traditionens makt skulle vara stor när hans lag återvände till Blekinge.

Denna gång blev besöket inte lika lyckat för Rögles del. Första perioden var knappt fem minuter ung då Karlskronas flitige målskytt Mattias Guter siktade in sig i spel fem mot fyra och handledsskottet nådde nätet bakom en lika skymd som chanslös målvakt Lars Volden.

– Det känns riktigt bra. Vi har fått bra självförtroende i gruppen. Vi gör kanske inte vår bästa match idag men vi kommer upp bättre i tredje och stänger helt, säger Joachim Rhodin till Radiosporten.

Karlskrona fortsatte att lysa av självförtroende och skapade chanser till utökad ledning men Rögle, som kom till spel med en lång skadelista, visade ingen uppgivenhet och slitet belönades med målmässig utdelning då Kevin Marshall kvitterade.

Sedan kom det där målet med perfekt tajming som ofta görs av lag som är inne i en framgångsperiod. Karlskrona vände spelet snabbt och Joachim Rohdin gjorde 2-1 tre sekunder innan första paus. Ett mål lika behagligt att få med sig som det är tungt att få emot sig när man har lite uppförsbacke för stunden. När sedan Alexander Bergström en stund efter nämnda paus inte visade sitt gamla lag någon barmhärtighet var Karlskrona i tvåmålsledning och greppet kopplat.

Rögle kämpade för att få kontakt men när man närmade sig målet visade Johan Holmqvist varför hans målvaktskollega Johannes Jönsson oftast får sitta på Karlskronas bänk trots fyra hållna nollor sedan försäsongen startade.

Rögle har möjlighet till snabb revansch då lagen möts igen i Ängelholm redan under lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".