Klara Svensson ska möta Cecilia Braekhus.
Klara Svensson ska möta Cecilia Braekhus. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart med supermatch för Svensson – som kan bli i Sverige

Klara Svensson: "Den bästa damboxaren"
3:03 min

Nu står det klart:
Cecilia Braekhus sätter sina VM-bälten på spel mot Klara Svensson.
Och det finns en liten chans att matchen blir i Sverige.
– Men för min egen del spelar det ingen roll, säger hon.

Det var i praktiken klart redan efter att Braekhus besegrat franska Anne Sophie Mathis för en dryg vecka sedan. Braekhus sade dock att hon hellre ville möta amerikanska Cris Cyborg –  trots att svenska Klara Svensson stod först i utmanarkön.

Men nu står det klart att Braekhus inte klarar sig undan mötet med Svensson. Braekhus nästa match, då hon sätter sina fyra världsmästarbälten (från organisationerna WBA, WBC, WBO och IBF) på spel.

– Det är det största, verkligen. Det är lite av ett drömscenario i min mening eftersom hon är obesegrad och pound for pound rankad som den bästa damboxaren i hela världen, säger Svensson till Radiosporten, och fortsätter:

– För min del har jag allt att vinna.

Braekhus säger till norska NRK att matchen troligen kommer att gå av stapeln i norska Bergen i februari eller mars nästa år. Men Svensson säger till Radiosporten att det finns en möjlighet att matchen blir på svensk mark.

– Det finns det. Vi får väl se. För egen del tycker jag faktiskt att det inte spelar någon roll. Det är ju två grannationer, så oavsett var vi boxas kommer det vara mycket supportrar på plats.

Men jag antar att du föredrar att boxas på hemmaplan?
– Det är ju alltid speciellt att boxa hemma, det är. Men i detta läge är jag så pass mycket underdog, så jag känner att hon har en så pass stor publik som hon tar med sig oavsett var hon är.

– Det kommer nog kännas som att vi boxas i Norge oavsett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".