Hyllningen i Toronto.
Hyllningen i Toronto. Foto: Chris Young

Sundin och Salming fick tröjorna upphängda

Nu är Börje Salming och Mats Sundin odödliga i Toronto. De två svenska legendarerna fanns bland de 19 spelare som fick sina tröjnummer upphängda i taket i Toronto Maple Leafs hemmaarena Air Canada Centre inför lördagens match. Ingen kommer nu längre att få bara Salmings nummer 21 eller Sundins nummer 13 i det anrika NHL-laget, skriver nhl.com.

Toronto har tidigare inte gjort som många andra NHL- och SHL-lag, som har hedrat sina storstjärnor genom att "pensionera" deras tröjnummer. Till exempel spelade forwarden James van Riemsdyk tidigare med Salmings gamla nummer 21, men från och med nu får han byta till nummer 25.

Bland andra legendarer som hedrades märktes spelare som Tim Horton, George Armstrong, Dave Keon, Frank Mahovlich och Darryl Sittler.

Hyllningen av de gamla spelarna hade hemlighållits och kom som en överraskning för flera av dem som fanns på plats för att se säsongens första hemmamatch mot Boston, däribland Börje Salming. Dock var Mats Sundin inte där.

Ceremonin var en del av Toronto Maples Leafs hundraårsfirande.

Toronto vann hemmapremiären mot Boston med 4-1. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".