Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: KAZUHIRO NOGI

Kyrgios stängs av i åtta veckor – la sig "lite" i match

Hårt straff till Kyrgios efter skandalmatch
0:44 min

Åtta veckors avstängning straffas den australiske tennisspelaren Nick Kyrgios med för att ha medvetet spelat dåligt i en match i förra veckan.

Kyrgios är inte spelklar förrän till Australian Open i januari.

Avstängningen kan kortas till tre turneringsveckor om den 14-rankade Kyrgios går med på att få psykologisk hjälp. I så fall får han spela igen redan den 7 november.

Det var i Shanghais ATP-turnering mot tysken Mischa Zverev som Kyrgios varnades för att ha skrikit obsceniteter. Dessutom fick han en tillsägelse för att bara ha duttat en serve över nät. Senare bad han domaren bryta matchen så att han kunde få gå hem, och började bråka med en åskådare som bad honom visa respekt för sporten.

Kyrgios förlorade matchen i andra omgången i två raka set och efteråt erkände Kyrgios att han lagt sig "lite".

– Stor grej, liksom. Jag är inte skyldig någon något. Det är mitt eget val, sade Kyrgios, som bara några dagar tidigare hade vunnit ATP-turneringen i Tokyo

Han straffades direkt efter matchen med böter på motsvarande 220 000 kronor.

Det är inte första gången Kyrgios är inblandad i kontroverser. I Cincinnati i augusti slog han sönder tre racketar i en förlustmatch. Och innan dess hoppade han av OS-turneringen eftersom han kände sig orättvist behandlad av Australiens olympiska kommitté.

Förra året blev han bötfälld för att under en match ha fällt nedsättande kommenterar om Stan Wawrinkas flickvän.

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".