Mikael Ymer
Mikael Ymer förlorade i Stockholm Open. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mikael Ymer stred – men lyckades inte skrälla igen då han mötte Ivo Karlovic i Stockholm Open i tennis

Mikael Ymer: ”Behöver hålla fokus under längre perioder”
2:49 min

I går tog Mikael Ymer sin första seger någonsin på ATP-touren.
Och även i dag skrällde han.
Men bara i ett set.
Ivo Karlovic blev sedan för svår.

– Jag kunde ha returnerat mycket bättre i dag. Jag tog helt enkelt inte chanserna som jag fick. Jag var själv lite förvånad hur bra jag höll det i går, så jag behöver jobba på att hålla det fokuset under längre perioder, säger Mikael Ymer till Radiosporten.

Den 21-rankade Ivo Karlovic, 211 centimeter lång och spelaren med flest serveess någonsin på ATP-touren, blev en övermäktig motståndare för 18-årige Ymer.

Hör Björn Hellberg om Mikael Ymer här nedanför

Men det började bra. Mikael Ymer, som i går skrällde mot den förre världssjuan Fernando Verdasco, vann det första setet med 6–4 efter att en gång lyckats bryta Karlovics serve.

Men sedan tog det stopp. Karlovic lyckades vid ställningen 4–4 i det andra setet bryta Ymers serve, och lyckades sedan serva hem setet.

I det tredje och avgörande setet blev matchbilden ganska liknande den i det andra. Ymer fick ofta slita hårt i sin egen serve, och hade svårt att på allvar hota i kroatens dito – även om han vid ett tillfälle hade en breakboll. Vad som hände då? Karlovic slog in ett av sina 16 ess i matchen.

Till slut blev det 6–4 för Karlovic, som därmed är framme i kvartsfinal.

– Ymers prestation var otrolig. Han är ung, snabb, kan göra allt möjligt med sin backhand. Han spelade även bra rent taktiskt så jag tror att han kommer att bli väldigt bra, säger Ivo Karlovic till Radiosporten.

Tenniesexperten Björn Hellberg är också imponerad över Mikael Ymers insats.

– Det var ett genombrott. Han var snubblande nära att vinna här. Jag tror vi kan förvänta oss ganska stora prestationer från honom i framtiden. Han har absolut förutsättningar för att ganska snart gå in på 100 topp, han har stora möjligheter att bli en etablerad storspelare, säger Hellberg.

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".