Bäckstedt nära etappseger

1998 blev Magnus Bäckstedt förste svensk att vinna en etapp på Tour de France. Och idag var det nära igen.

Svensken blev tvåa efter att ha förlorat en upploppsstrid mot spurtspecialisten Robbie McEwen.

-Visst måste jag vara nöjd med andraplatsen men... Det var ju så nära så jag har svårt att glädjas just nu, säger Magnus Bäckstedt till Radiosporten efter att han ankommit till sitt hotellrum efter dagens etapp.

Och visst var det nära. Med 500 meter kvar såg det bra ut för Bäckstedt, han hade tre stallkamrater med sig som skulle hjälpa honom till en bra placering. Men plötsligt blev hans hjälpryttare instängda och Bäckstedt fick finna lösningen på annat håll.

-Då fick jag syn på Robbie McEwen till höger och följde efter honom. Tyvärr var jag instängd och fick vänta på att McEwen passerat några cyklister innan jag kunde gå ut och börja spurta, säger Bäckstedt.

Och när Bäckstedt väl började spurta så var det för sent. Robbie McEwen, som är en ansedd spurtspecialist, var alldeles för rutinerad för att ge Bäckstedt något gratis och australiern cyklade i mål några centimeter före svensken.

-Det känns som om jag hade tagit honom om jag kommit ut lite snabbare. Därför känns det lite bittert, suckar Bäckstedt.

Robbie McEwen tog i och med segern sin andra etappseger i årets upplaga av Tour de France. Det här var den sjunde etappen som var 20 mil lång och hade målgång i tyska Karlsruhe. I totaltävlingen hände ingenting, där leder fortfarande storfavoriten Lance Armstrong.

Petter Johansson
petter.i.johansson@sr.se