Ekholm/Karlsson har avancerat i Budapest.
Mixedparet Ekholm/Karlsson tog ledningen med 2-0 men förlorade sen tre set på raken. Foto: TT
Bordtennis

Svenskt EM-silver

Thomas von Scheele: "Det är väldigt surt just nu"
1:37 min

Matilda Ekholm och Mattias Karlsson var ett set från att skriva in sig i den svenska bordtennishistorien. Men duon föll i EM-finalen i mixeddubbel mot det äkta paret João Monteiro, Portugal, och Daniela Monteiro Dodean, Rumänien, och fick nöja sig med silver.

– Det är väldigt surt just nu, men rent kvalitetsmässigt var det en väldigt bra match, säger tränaren Thomas von Scheele och fortsätter. 

– De spelade väldigt bra och räddade två matchbollar, men det räckte inte.

Hur känner sig spelarna?

– De är väldigt tunga just nu. De var så nära. De får vara knäckta ett litet tag till men turneringen fortsätter i morgon. De måste ladda om och inte gräma sig över förlusten. Efter turneringen kan de kanske känna sig lite nöjda över silvret, men just nu gör de absolut inte det. 

Ingen svensk hade tagit ett EM-guld i mixeddubbel sedan Hans Alsér vann tillsammans med Inge Harst, Tyskland, i dåvarande Västberlin 1962.

Och den 54-åriga torkan består.

25-årige Karlsson och 34-åriga Ekholm förlorade mot João Monteiro, Portugal, och Daniela Monteiro Dodean, Rumänien, i EM-finalen i Budapest på fredagskvällen med 2—3 i set.

I en välspelad final tog svenskduon ledningen med 2—0 men tappade allt på slutet och förlorade tre raka set.

João Monteiro och Daniela Monteiro Dodean, som är ett par även utanför pingishagen, firade med flera kyssar efter att segern var ett faktum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".