Matts Olsson.
Matts Olsson inför VC-premiären. Foto: Pontus Lundahl/TT

Matts Olsson tillbaka i landslaget i VC-premiären i Sölden

Matts Olsson: "Njuter av starten på den här säsongen"
3:22 min

Fyra medaljer på junior-VM gjorde att förhoppningarna på Matts Olsson var stora när han blev senior. Men det stora genombrottet har låtit vänta på sig.

Han var riktigt på gång förr-förra säsongen och förhoppningsfull inför fjolåret. Men en korsbandsskada stoppade honom. Nu, som 28-åring är han tillbaka i den alpina världscupen. Frågan till honom är given - hur tufft har det varit mentalt att ta sig tillbaka:

– Det var en period när det var många storslalomtävlingar och jag fick titta på tv som var värst, säger Matts Olsson på svenskhotellet i Sölden. Det har väl varit någon gång där man inte varit hundraprocentigt glad.

Men han är glad över att vara tillbaka och sugen på att tävla. Och nu startar jakten på en bra startposition när det är VM i St Moritz.

– Samtidigt så måste jag göra resultat för att få åka dit, det är inte givet. 

Det märks på honom att han knappt kan bärga sig innan han får ge sig i kast med Söldens stup, en backe han egentligen inte gillar så värst.

– Jag glädjer mig ändå åt att få vara med kompisarna i landslaget, vara ute och resa med dom. Jag har njutit och satt värde på det i starten på den här säsongen.

Mer om Alpint

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".