Foto: TT
Foto: TT

Guide: Här är dagens höjdpunkter i Sportextra

Allsvensk fotboll, Champions League-handboll och inhemsk handboll. Här är höjdpunkterna i dagens Sportextra som vi sänder kl 15.03-19.30 med Susanna Andrén, Martin Marhlo och Peter Ahnberg i studion.

15.00: Fotboll, Norrköping-Falkenberg

IFK Norrköping har hamnat i en formsvacka mitt under guldstriden. Men i och med Malmös förlust i går mot Östersund har Norrköping nu chansen att knappa in på Malmös försprång. Falkenberg har fortfarande en teoretisk chans att hålla sig kvar, men är i praktiken redan klart för superettan.

Referent: Paul Zyra


 

15.00: Fotboll, Örebro-Helsingborg

Mycket viktig match för Helsingborg som har åtta poäng upp till Gif Sundsvall ovanför kvalstrecket. Helsingborg har dock tre raka förluster, så formen är ingen vidare. 

Helsingborg kommer att göra allt för att utnyttja frispelet de fick när Sundsvall bara fick 1-1 mot Gefle igår och skaffa luft till nedflyttningsstrecket som i nuläget är fyra poäng bort innan dagens match. Seger för HIF idag så har man fem poäng upp till säker mark och Sundsvall med tre omgångar kvar. Fyra grader varmt? Lite regn i luften och nordlig vind bjuds det på i ett kallt Örebro. Bara hoppas att publiken värms upp av bra fotboll som kompensation.

Referent: Mats Fagerström


 

15.00: Handboll, Sävehof-Esbjerg

Sävehof fick en drömstart på Champions League-säsongen då man bortabesegrade Larvik som dominerat norsk handboll i 15 år. Nu väntar danska Esbjerg på hemmaplan, ett lag som också vann i första omgången. Så det blir en het gruppfinal i dagens Sportextra.

Svenska landslagsmålvakter i båda målen Johanna Bundsen hos Sävehof, Fillippa Idéhn i Esbjerg. Esbjerg har dessutom ytterligare två före detta Sävehofspelare (och svenska landslagsspelare) i laget Jenny Alm och Ulrika Toft-Hansen. Om Sävehof vinner mot Esbjerg har man ett läge klubben aldrig tidigare varit i, då handlar det inte längre bara om att ta sig vidare utan då finns plötsligt möjligheten att vara ett topplag i gruppen.

Referent: Per Kahl


 

15.00: Handboll, Eslöv-Boden

Nykomlingen Boden har tagit en seger på fyra matcher. Kanske kan andra segern komma idag i bottenmötet med Eslöv. 

Nykomlingarna Boden har åkt långt för dagens match i SHE mot Eslöv. Enkel resa är det närmare 150 mil men stärkta av den första segern i ligan senast mot Kristianstad ska nog norrbottningarna kunna ge Skånelaget en match där viktiga poäng om att ta sig förbi slutspelsstrecket står på spel. 

Referent: Andreas Matz


17.30: Fotboll, Hammarby-Elfsborg

Båda lagen står på 38 poäng i den jämna mittendelen av tabellen. Så seger eller förlust här kan få stor konsekvens för var lagen befinner sig efter denna omgång.

Referent: Dag Malmqvist


 

17.30: Fotboll, Häcken-Kalmar

Likaså här två lag i tabellens mittenskikt där seger kan göra att lagen klättrar flera placeringar medan förlust kan göra att lagen tappar flera placeringar.

Referent: Olle Tyrbo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".