Sveriges Mikael Ymer i match mot spanske Fernando Verdasco under tisdagens Stockholm Open.
Mikael Ymer missar Davis Cup. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mikael Ymer missar Sveriges Davis Cup-kval mot Israel

Mikael Ymer: "Spelat med voltaren"
0:22 min

Mikael Ymer missar Sveriges ödesmatch i Davis Cup.
18-åringen har problem med höften.
– Med tanke på min historik måste vi kolla upp det här och se om allt är grönt, säger han.

Mikael Ymer missar Sveriges ödesmatch i Davis Cup.

18-åringen har problem med höften.

– Med tanke på min historik måste vi kolla upp det här och se om allt är grönt, säger han.

En höftskada tvingade Mikael Ymer att vila i åtta månader efter förra årets Stockholm Open. Nu har han råkat ut för en liknande skada, vilket gör att han missar Sveriges viktiga Davis Cup-möte med Israel den 28-30 oktober.

""Vi vill inte gå ut med några detaljer kring skadan, men vi kan inte riskera Mikaels hälsa. Därav ingen DC", skriver fysioterapeuten Tim Lindberg i ett sms till DN.

Mikael Ymer:

– Under de senaste dagarna har jag haft känningar i höften och de två senaste dagarna har jag spelat på voltaren, säger han.

– Jag var i samma sits i fjol. Jag borde ha lyssnat på kroppen efter Stockholm Open, men det gjorde jag inte då och nu vill jag inte göra om samma misstag.

Är det samma skada som senast?
– Nej, det är inte samma ställe. Det är andra sidan av höften. Vi måste kolla upp det, och innan dess har jag inte så mycket att säga.

18-årige Mikael Ymer nådde andra omgången i Stockholm Opens singelturnering och tog - tillsammans med sin två år äldre bror Elias - hem dubbeltiteln.

I Kungliga Tennishallen visade han upp ett spel som skulle kunna vara avgörande för Sverige i den viktiga nedflyttningsmatchen i Europa/Afrika-zonens grupp 1.

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".