Badou Jack ställs mot britten James DeGale.
Badou Jack ställs mot britten James DeGale. Foto: TT Kollage: SR

Klart: Då får Badou Jack möta James DeGale

Badou Jack försvarar sin WBC-titel i supermellanvikt i ett möte med James DeGale, men han får vänta till nästa år.

Matchen, som det har talats om en längre tid, skulle från början ha blivit av i september/oktober, sedan "sent i november" och nu meddelar Jacks management att datumet är satt till den 14 januari.

– Det här kommer bli ett dragplåster både bland boxningsfans och vanligt folk, och så blir det ju såklart jättestort i Europa eftersom att båda är européer: det är två européer på toppen, säger Badou Jacks agent Arash A. Naderi till SVT Sport.

Britten James DeGale har vunnit 23 matcher, varav 14 på knockout, och har dessutom ett OS-guld från 2008.

Badou Jack har inte boxats sedan i maj när matchen mot rumänen Lucian Bute slutade oavgjort, men där motståndaren lämnade ett positivt dopningsprov efteråt.

– Man riskerar livet, går in i ringen efter att ha tränat stenhårt i tre månader, så fuskar de. De behöver dopa sig för att vinna mot mig, sade Jack då.

En seger mot DeGale skulle betyda att Badou Jack även kan titulera sig IBF-mästare, samt att det lär bli satsning på en tyngre viktklass och ett möte med Callum Smith senare under nästa år.

Mer om Boxning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".