Det svenska fälttävlanslandslaget får en ny förbundskapten.
Det svenska fälttävlanslandslaget får en ny förbundskapten. Foto: Tobias Röstlund/TT

Fredrik Bergendorff blir ny förbundskapten för det svenska fälttävlanslandslaget

Fredrik Bergendorff.
Där har ni Sveriges nye förbundskapten i fälttävlan.
– Ett väldigt spännande uppdrag, säger han.

48-årige Bergendorff har landslagserfarenhet sedan tidigare. 1993 var han med i det svenska landslag som vann EM i tyska Achselschwang. Dessutom var han med i EM 1991.

Närmast kommer han från Storbritannien. Han är en flitigt anlitad tränare av både privata ryttare och det brittiska ridsportförbundet. Under OS i Rio de Janeiro i somras var han med som ledare för ryttare i det brittiska talangprogrammet.

– Min erfarenhet som tränare inom det engelska systemet har gett mig en värdefull insyn i hur en framgångsrik tränings- och tävlingsstruktur kan se ut och fungera, säger Bergendorff i ett pressmeddelande.

Sitt arbete som svensk förbundskapten inleder han den 1 november.

– Det känns bra att vi har hittat en person med såväl bred erfarenhet av sporten som god insikt i andra länders system och satsningar. Det är en bra grund för fortsatt utveckling av svensk fälttävlan, säger det svenska ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".