Mark Dempsey lämnar Djurgården.
Mark Dempsey lämnar Djurgården. Foto: Maja Suslin/TT

Mark Dempsey lämnar Djurgården efter den allsvenska fotbollssäsongen

Djurgården ville behålla Mark Dempsey efter säsongen.
Men han har bestämt sig för att lämna klubben.
– Han söker nya utmaningar, säger sportchefen Bosse Andersson.

När Mark Demspey i somras tog över Djurgården låg laget i botten av den allsvenska tabellen, med de nedre strecken hotande som mörka moln.

Men med Dempsey på sidlinjen kom Djurgården igång på allvar, och har nu hela 14 poäng ned till kvalstrecket med två matcher kvar att spela.

Trots det har Dempsey nu valt att tacka nej till Djurgårdens erbjudande om en förlängning av kontraktet.

– Vi har haft en del möten och en god diskussion men sedan meddelade Mark att han tackar nej till en fortsättning i Djurgården. Det har inte varit några andra faktorer som spelat in utan det är ett beslut som han själv tagit utifrån att han söker nya utmaningar, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson på klubbens hemsida, och fortsätter:

– Han har fullföljt sitt uppdrag och gjort det han kommit hit för och det var att vi skulle spela allsvensk fotboll 2017. Så det är bara att säga: well done.

– Han har bidragit med sin energi, skapat trivsel hos grabbarna och varit en stor tillgång för oss så vi önskar Mark den bästa av fortsättningar i sin fortsatta tränarkarriär.

Dempsey säger så här om sitt beslut:

– Djurgården gav mig indikationer på att de ville förlänga genom att använda optionen på mitt kontrakt. Men efter långt och noggrant övervägande har jag beslutat mig för att inte anta erbjudandet, säger han på Djurgårdens hemsida, och fortsätter:

– Jag och min familj har haft en underbar tid här i den här härliga staden och vi tar med oss fantastiska minnen härifrån. När jag kom hit till föreningen i början på augusti var uppgiften tydlig från Bosse Andersson och Henrik Berggren: Vinn fotbollsmatcher och se till att Djurgården spelar kvar i Allsvenskan 2017.

– Jag tog mig an utmaningen och förankrade den hos ledare och spelare som har svarat med en hängivenhet och ett stort engagemang för att uppnå målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".