Mats Strandberg och Elias Ymer.
Mats Strandberg och Elias Ymer. Foto: Radiosporten/Pascal Guyot/TT

”En riktigt hård smäll för svensk tennis”

Mats Strandberg om svensk tennis framtid: ”Det är ett stort vakuum”
4:43 min

Sverige spelar i Davis Cups gärdsgårdsserie nästa år efter förlusten mot Israel. Men Radiosportens förra tenniskommentator Mats Strandberg är inte förvånad.

– Det var en tämligen väntad förlust. Det var lite otur att få möta just Israel, för de är bra med Dudi Sela i laget.

Mats Strandberg tycker att det svenska laget helt enkelt var för svagt, när Mikael Ymer (skadad) och dubbelspecialisten Robert Lindstedt (spelade ATP-turnering) saknades.

– Elias Ymer har stagnerat och vi hade inget bra dubbelpar. Lillebrorsan Mikael Ymer kanske är något bättre sett till talangen, men båda har otroligt mycket att bevisa. Det här var en riktigt hård smäll för svensk tennis.

Nästa år blir det alltså spel i Europa/Afrikazonens grupp 2, mot Tunisien. Och Mats Strandberg ser ingen snar ljusning för svensk tennis.

– Man skulle vilja att det hände någonting bland spelarna som är 12-16 år, att det kommer fram någon som folk snackar om. Men det gör man inte, för det finns ingen och det är ett stort vakuum.

– Min teori är att vi fyllde turkvoten under de år vi hade världsettor och vann Davis Cup, säger Mats Strandberg. 

I ljudklippet nedanför kan du också höra Mats Strandberg berätta om sina bästa Davis Cup-minnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".