Djurgården går dåligt i SHL.
Djurgården går dåligt i SHL. Foto: Henrik Montgomery/TT

Djurgårdens sportchef efter tuffa starten: ”Vårt läge är akut”

Sämsta starten någonsin i högsta serien.
Djurgården har bara tagit åtta poäng på 13 matcher i SHL - och nu medger klubben att förändringar kan träda i kraft om laget inte börjar vinna direkt efter uppehållet.

– Vårt läge är akut. Och vi är beredda att göra förändringar som krävs om inte vi börjar vinna direkt efter uppehållet. Jag vill inte gå in i detalj på vad för åtgärder vi tänker oss utan presenterar förändringarna när det i så fall sker, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Detta uttalande kom efter en medlemsträff med sportcheferna Joakim Eriksson och Thomas Johansson, i samband med den senaste hemmamatchen, (förlust mot Rögle med 0–4), där man svarade på medlemmarnas frågor.

Joakim Eriksson meddelar att man jobbar med förändringar hela tiden.

– Vi utvärderar våra matcher och vårt spel för att identifiera våra förbättringsområden. Sen jobbar vi med dem i träning. Just nu är förbättringsområdena:

- PP/BP
- Ansvaret i beslut med pucken
- Vårt försvarsspel och målvaktsspel
- Vårt målskytte.

Djurgårdens nästa match är mot Frölunda 10/11 på Hovet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".