Foto: TT
Challe Berglund om Djurgårdens kris. Foto: SR och TT

Challe Berglund om Djurgårdens kris: ”Tappet blir svårt att ta igen”

Challe Berglund om Djurgårdens kris: "De kommer inte förändra på ledarsidan"
16 min

Djurgården har åtta raka förluster i SHL, längsta förlustsviten i klubbens historia. Den tidigare Djurgårds-profilen och numer Radiosporten-experten Challe Berglund tror laget får svårt att resa sig.

– Det är jätteallvarligt. Om man tittar historiskt, de lag som har tappat så mycket i inledningen av säsongen kommer aldrig speciellt mycket högre upp oavsett om man spelar jättebra och vinner matcher för det är så jämnt i serien, säger Berglund som tror att Djurgården får svårt att undvika kvalspel.

– Det tappet som Djurgården haft nu blir oerhört svårt att ta igen. Tia som bäst tror jag att de kan bli.

Han tror att Djurgården kommer försöka göra en del förändringar på spelarsidan för att ta sig ur krisen.

– Det som har spekulerats lite i media med Jeff Tambellini, att de ska göra sig av med honom, det tror jag är den rätta vägen. Både för Djurgården och för Tambellini.

Däremot tror Challe Berglund att tränaren Robert Ohlsson får sitta kvar.

– Jag är ganska övertygad om att de inte kommer förändra på ledarsidan. Har man nu bestämt sig för att Robert Ohlsson står för den spelidé som de vill köra, då verkar det idiotiskt om man helt plötsligt byter.

Hör mer om Djurgårdens kris i veckans avsnitt av Hockeypodden Istid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".