Ja! Vi är klara för final!
Arkivbild: Sarah Sjöström (t.v.) kramar om Michelle Coleman. Foto: Jessica Gow/TT/TT

Sarah Sjöström om simbråket: ”Jag skulle nog inte stänga av två medaljkandidater till ett VM”

Efter att Jennie Johansson och Michelle Coleman stoppas från landslagsuppdrag kommenterar nu Sarah Sjöström det som hänt.

– De är nog ganska ledsna att de inte kan vara med på mästerskapet, och jag är ledsen för deras skull, säger hon.

Sarah Sjöström är tillbaka i tävlingsbassängen efter OS-succén. Hon inledde SM i Eriksdalsbadet med försök på 200 meter medley samt favoritdistansen 100 meter fjärilsim, där hon innehar världsrekordet i lång- och kortbana.

– Kul att få tävla lite grann igen. Men man har ju inga direkta förväntningar eftersom jag inte tränat för det här eller haft någon planering för det, säger Sjöström.

Efteråt kommenterade hon även beskedet att landslagsledningen stängde av VM-medaljörerna Jennie Johansson och Michelle Coleman den 3 oktober, vilket blev känt på torsdagen.

TT: Är du förvånad?

– Ja, jag skulle nog inte stänga av två medaljkandidater till ett VM, säger Sjöström.

Sarah Sjöström vill inte kommentera saken närmare, utan säger precis som förbundskaptenen att problemen får lösas internt.

– Men ni behöver inte vara oroliga, de kommer nog att få simma nästa mästerskap. Man behöver inte göra det så dramatiskt, jag tycker det är tråkigt att de inte får vara med på VM. Men jag tror att det kommer att lösa sig.

Sjöström tycks ha konserverat OS-formen väl. Hon var klart snabbast i båda försöken, och målet i kväll är tydligt - trots att tiderna är mindre viktiga.

– Jag ser den här tävlingen bara som ett sätt att få lopp i kroppen och ha kul genom att tävla med klubben, men det är klart att jag ska försöka ta två SM-guld i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".