Nils Ekman lovar att tatuera in klubbmärket ifall det blir många åskådare på Hovet på söndag.
Nils Ekman lovar att tatuera in klubbmärket ifall det blir många åskådare på Hovet på söndag. Foto: TT/Djurgårdnens Facebook-sida.

Nils Ekman tatuerar sig – om Djurgården sätter publikrekord för svensk damhockey

Nils Ekman: "Förlåt mamma!"
1:15 min

Luleå och Linköping satte publikrekord för svensk damhockey i SM-finalen.
Nu satsar Djurgården på att slå det rekordet.
Och då har sportchefen Nils Ekman ett löfte:
– Då tänker jag ta en Djurgårds-tatuering, säger han.

När Luleå besegrade Linköping och säkrade SM-guldet i mars i år sattes det ett nytt svenskt rekord i damhockey: 4 179 åskådare såg matchen.

Nu siktar Djurgården på att slå det rekordet, då laget möter Leksand på Hovet på söndag.

– Jag vill vara med skapa något som gör mig stolt: Något som får mig att känna: "Det där var jag med och gjorde". Skulle du kunna göra hit och stötta Djurgårdens damer en gång i år, på den här fokusmatchen, bidra till att skapa något vi alla kan vara stolta över, frågar han supportrarna på Djurgårdens Facebook-sida, innan han avger ett löfte:

– Kan vi slå det tillsammans, nu på söndag den 13 november klockan 13.00, tänker jag göra något som jag lovat min mamma att aldrig göra. Slår vi rekordet på 4 179 åskådare tänker jag ta en Djurgårds-taturering.

– Förlåt mamma.

Mer om SDHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".