Lotta Schelin missar CL-åttondelen mot Slavia Prag.
Lotta Schelin missar CL-åttondelen mot Slavia Prag. Foto: Emil Langvad/TT

Lotta Schelin sjuk – missar Rosengårds åttondelsfinal i Champions league

Rosengårds stjärnanfallare Lotta Schelin kommer inte till spel i torsdagskvällens bortamöte i Champions League.

Rosengård har drabbats av ett nytt avbräck inför den första åttondelsfinalen i Champions League mot Slavia Prag.

Sedan tidigare har landslagsbacken Emma Berglund fått stanna hemma på grund av en knäskada, och nu tvingas även anfallaren Lotta Schelin kasta in handduken. Schelin kände sig krasslig innan avresan till Tjeckien och fanns inte med på lagets sista träning i onsdags kväll.

– Hon fick stanna kvar på hotellet och jag räknar faktiskt inte med att hon finns tillgänglig för spel, säger FCR-tränaren Jack Majgaard Jensen till sydsvenskan.se.

Det är inte heller säkert att Schelins anfallskollega Marta kommer att spela. Brasilianskan fick en axelskada för ungefär en månad sedan och har bara varit igång med löpträning i ungefär en vecka. Hon finns dock med på bänken, enligt Sydsvenskan.

– Hon har bara gjort två träningar och jag fick en del svar i dag. Jag vet vad jag kan förvänta mig av henne, säger Jack Majgaard Jensen.

Två svensklag spelar åttondelsfinal i Champions League. Rosengård ställs mot Slavia Prag klockan 18.30 i kväll och Eskilstuna tar emot Nilla Fischers Wolfsburg på Tunavallen klockan 19.00. Radiosporten är på plats i Eskilstuna och sänder matchen i Sportextra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".